vrijdag 4 september 2015

Zalm met geitenkaas en noten uit de oven


Toen ik twee weken geleden een foto van dit gerechtje op Instagram plaatste kreeg ik z'n positieve reactie's dat ik besloot het gerecht nog een keer te maken. Ik genoot nogmaals van deze lekkere zalm met geitenkaas en maakte er een blog-waardige foto van. Het was de eerste keer eigenlijk zomaar een experimentje met ingredienten die nog in de koelkast lagen, maar het was heerlijk! De combinatie van de zalm en geitenkaas is erg lekker en de noten geven het een lekkere bite.


Zalm is rijk aan omega-3 vetzuren, dit zijn essentiële vetzuren die niet door het lichaam zelf aangemaakt worden en je dus via voeding binnen moet krijgen. Deze goede vetten verlagen je slechte cholesterolgehalte, verhogen je goede cholesterol en helpen je bloeddruk te verlagen. Het hoge gehalte aan magnesium beïnvloedt het zenuwstelsel, reguleert het ontspannen en samentrekken van de spieren en helpt de kans op migraine te verminderen of te verhelpen. Daarnaast is magnesium ook belangrijk voor de opnamen van calcium in je bloed. 
Zalm met geitenkaas en noten uit de oven
voor 2 personen

2 zalmfilets op de huid
100 gr zachte geitenkaas
handje rauwe gemengde noten
1 eetlepels honing
olijfolie
snufje zeezout

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Vet een ovenschaal in met een beetje olijfolie, leg hier de zalmfilets in. 

Verbrokkel en verdeel de geitenkaas over de zalm. Hak de noten grof en druk deze in de geitenkaas. Bestrooi met een klein snufje zeezout en drizzle de honing erover.

Bak de zalm 12-15 minuten in de oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...