maandag 28 september 2015

Rucolasalade met vijgen, bramen en geitenkaas


Nu de verse vijgen volop verkrijgbaar zijn geniet ik er met volle teugen van! Deze rucolasalade met verse vijgen is een genot voor je smaakpapillen. Het zoete van de bramen en vijgen in combinatie met de geitenkaas en peperige rucola is verrukkelijk. De salade is heel simpel te bereiden maar door de mooie ingredienten is het een lust voor het oog!

Ga voor dit gerechtje opzoek naar blauw paarse vijgen die goed rijp zijn. Ze zijn niet lang houdbaar, je kunt ze het beste dezelfde dag nog eten. Vijgen zijn echte vitaminebommetjes en rijk aan mineralen en vezels. Door de vele vezels werken ze goed voor de spijsvertering en zorgen ze ervoor dat suikers gelijkmatig door het lichaam worden opgenomen. Daardoor ontstaan er geen grote pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Ook de kalium die in vijgen zit helpt het bloedsuikerniveau controleren. Daarnaast bevatten vijgen omega 3 en omega 6 vetzuren, hierdoor zijn ze goed ter voorkoming van hart- en vaatziekte. 


Rucolasalade met vijgen, bramen en geitenkaas
voor 2 personen


125 gr rucolamelange
6 verse vijgen
75 gr bramen
100 gr verse geitenkaas
handje walnoten
olijfolie
zeezout
peper

Verdeel de rucola over de borden. 

Snijd de topjes van de vijgen en snijd ze daarna in vier partjes. Was de bramen voorzichtig. Verbrokkel de geitenkaas in stukjes. Verdeel het fruit en de kaas over de rucola.

Rooster de walnoten licht in een droge koekenpan en verdeel ze over de salade.

Breng de salade op smaak met een beetje zout, peper en een scheut goede olijfolie.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...