vrijdag 25 september 2015

Flatbread pizza met aubergine en pesto

Oh vandaag heb ik weer een heerlijk recept dat ik graag met jullie wil delen; een heerlijke flatbread pizza! Het recept is lekker simpel, je hebt maar weinig ingredienten nodig maar de smaak is maximaal! Ik koos voor gegrilde aubergine en mozzarella, maar natuurlijk kun je ook andere (gegrilde) groenten en kaas kiezen, of misschien wel lekkere rauwe ham? De mogelijkheden zijn eindeloos...


Aubergine is een gezonde groenten, bevat veel vezels en weinig calorieën. Ook is de aubergine rijk aan mineralen en is sterk vochtafdrijvend. Door de aubergines eerst te bestrooien met zout en te laten uitlekken voorkom je dan ze veel olie opzuigen. Tevens zorgt dit ervoor dat de aubergine beter verteerbaar wordt. Verder zit er nasunine in deze groente, deze stof valt onder de polyfenolen en is heel goed voor de hersenen. Nasunine is een sterk werkend antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen. 


Flatbread pizza met aubergine en pesto
voor twee pizza's

2 flatbreads
1 aubergine
2 bollen mozzarella
2 eetlepels pestospread


Snijd de aubergine in lange plakken en bestrooi deze met zout. Laat dit z'n 20 minuten intrekken. 

Dep de plakken aubergine droog met keukenpapier en besprenkel met een beetje olijfolie. Verhit een grillpan en grill hierin de aubergine tot de plakken een mooie grillstreep krijgen. Draai om en grill ook de andere kant.

Verwarm de oven voor op 200 graden.

Bestrijk de flatbreads aan beide zijden met een heel dun laagje olijfolie met behulp van een kwastje. Leg de flatbreads op een bakplaat bekleed met bakpapier.

Pluk de mozzarella in stukjes en beleg hier de flatbreads mee. Leg de plakken gegrilde aubergine op de mozzarella. Bak de flatbread pizza's z'n 10 minuten in de oven tot de mozzarella gesmolten is en goudbruin begint te worden. 

Haal de pizza's uit de oven en verdeel er de pestospread over.




Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...