woensdag 30 september 2015

Portobello met rauwe ham en ei

Vandaag deel ik een lekker ontbijt of brunch receptje met jullie; een portobello met rauwe ham en een gebakken eitje. Klinkt goed toch? Heerlijk en gezond, want je krijgt meteen een portie groenten binnen. Een portobello is eigenlijk gewoon een hele grote kastanjechampignon. Ze kunnen soms wel 12 cm doorsnede worden, hierdoor zijn ze ideaal om te vullen. 




Portobello met rauwe ham en ei
voor twee portobello's

2 portobello's
2 eieren
2 plakken rauwe ham
peper 
zeezout
evt. verse basilicum


Verwarm de oven voor op 190 graden.

Verwijder de stam en sporen van de portobello's voorzichtig met een lepel, zorg ervoor dat de portobello mooi heel blijft. Bestrijk de buitenkant van de portobello's met een beetje olijfolie en leg ze in een ovenschaal.

Leg een plakje rauwe ham in de portobello en breek er een eitje boven. Bestrooi met peper en zout.

Bak de portobello's z'n 20-30 minuten in de voorverwarmde oven, afhankelijk van je oven en je hoe gaar je het eitje wilt.

Lekker met wat verse blaadjes basilicum.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...