woensdag 9 september 2015

Komkommernoedels met avocado en pindadressing

Deze salade van komkommernoedels is niet alleen super easy, maar ook super lekker! Heerlijk fris, romig door de avocado en een pindadressing waarvan je smaakpapillen heel vrolijk worden. Deze noedels zijn heerlijk als bijgerecht, maar je zou eventueel ook stukjes gebakken of gerookte kip kunnen toevoegen om er een volledige maaltijd van te maken.


Een dressing maken van pindakaas, een tijdje geleden hoorde ik dit idee al en het leek me super lekker. Nu maakte in dan eindelijk een pindadressing bij deze komkommernoedels, yum! Ik gebruikte de 100% pindakaas met stukjes noot van Albert Heijn. Zoals de naam al doet vermoeden zitten er alleen pinda's in deze pindakaas; geen toegevoegde suikers, vetten en/of E-nummers. Omdat er geen vetten zijn toegevoegd is deze pindakaas wel wat dunner dan de gemiddelde pindakaas. Ook vormt er zich vaak een dun laagje olie op de pindakaas, dit is een natuurlijk proces, gewoon even doorroeren voor gebruik!



Komkommernoedels met avocado en pindadressing
voor twee personen

1 komkommer
1 avocado
2 lente-uitjes, in ringetjes
handje cashewnoten
Voor de dressing;
2 eetlepels pindakaas met nootjes
1 eetlepel sojasaus
1 eetlepel rijstazijn
1 eetlepel limoensap
1/2 eetlepel honing
snufje cayennepeper


Snijd de komkommer met behulp van een julienne- of spiraalsnijder tot noedels. Snijd de avocado in partjes. Verdeel de ingrediĆ«nten over de borden.

Bestrooi de komkommernoedels met de cashewnoten en lente ui.

Klop alle ingrediĆ«nten voor de dressing door elkaar tot het goed gemengd is. Besprenkel de noedels met de pindadressing.


Enjoy!



LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...