woensdag 16 september 2015

Avocado gevuld met tonijn

Dit recept is lekker simpel en snel. Ideaal als lunch of voor een snelle maaltijd op een drukke dag of voor het sporten. Deze heerlijke avocado gevuld met tonijn bewijst dat je ook gezond kunt eten ook al heb je haast. Maak dit gerecht niet ver van te voren klaar, anders verkleurt de avocado. Eventueel kun je dit voorkomen door wat citroensap te gebruiken, maar vers is het allerlekkerst!


Avocado's zijn heel gezond, de Azteken noemde de avocado niet voor niets ''het fruit van de goden''. De vrucht zit vol met vezels, vitamines en mineralen. Bijvoorbeeld vitamine A, goed voor huid, haar, botten en je immuunsysteem. Avocado's zijn rijk aan kalium, goed voor hart en bloedvaten en de avocado zit ook vol met goede vetzuren, die het slechte cholesterol helpen te verlagen.


Lukt het je nooit de perfect rijpe avocado te vinden in de supermarkt? Niets zo vervelend dan een harde smakeloze avocado of bruin vruchtvlees. Ik heb een super tip voor je! Haal het pitje van de avocado af, is het daaronder bruin? Dan is deze avocado niet goed. Is het onder het pitje mooi fris en groen-avocado-kleurig? Die wil je hebben!


Avocado gevuld met tonijn
voor 1 persoon

1 avocado, eetrijp
1 blikje tonijn op water
1 lente ui
+/- 6 zongedroogde tomaatjes
klein handje pijnboompitten
olijfolie
zeezout
peper

Halveer de avocado en verwijder de pit. Snijd het vruchtvlees van de avocado kruislings in zodat je blokjes krijgt, de schil moet heel blijven. Schep het vruchtvlees met een lepel uit de avocado en doe deze in een kommetje.

Laat de tonijn goed uitlekken en meng het met het vruchtvlees van de avocado.

Snijd de lente ui in ringetjes en de zongedroogde tomaatjes in stukjes. Meng dit met de pijnboompitten door het avocado mengsel. Voeg een flinke scheut olijfolie toe en breng het mengsel op smaak met zout en peper. 

Schep de tonijnsalade terug in de avocado schillen.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...