zondag 14 juli 2013

Salade met geitenkaas en frambozen




Wauw, wat een mooi plaatje! Een lekkere vegetarische salade, met de heerlijke smaakcombinatie van geitenkaas met frambozen. De geitenkaas is lekker zoutig (eventueel kun je ook feta gebruiken) en dit is heerlijk met de zoete frambozen. De salade is lekker licht, fris en door de mooie kleuren een feestje om te eten!
Framboosjes zijn prachtig zomerfruit, ze zijn opgebouwd uit vele bolletjes en een lust voor het oog. De smaak is lekker zoet en sappig. Frambozen zijn rijk aan vezels die je helpen met een goede darmwerking. Daarnaast bevatten ze veel vitamine C, foliumzuur en bevatten ze vele malen meer anti-oxidanten dan tomaten. Let goed op dat de frambozen er vers en mooi uitzien als je ze koopt, ze zijn erg kwetsbaar dus je kunt ze beter niet wassen.

Salade met geitenkaas en frambozen
voor twee personen

80 gr veldsla melange
1 avocado, eetrijp
125 gr frambozen
200 gr geitenkaas (ik gebruikte twee voorgesneden rolletjes)
2 handjes gezouten pecannoten
1 eetlepel honing
4 eetelepels olijfolie
2 eetlepels witte wijnazijn
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180°C.

Leg de plakjes geitenkaas in een ovenschaal en besprenkel ze met de honing. Laat de geitenkaas in ongeveer 5 minuten warm worden.

Rooster de pecannoten in een droge pan.

Verdeel de sla over de borden, snijd de avocado in blokjes en verdeel deze over de sla. Leg de geitenkaas en frambozen tussen de sla en bestrooi met de pecannoten.

Maak een simpele dressing door de olijfolie, witte wijnazijn, zout en peper te mengen. Besprenkel de salade met de dressing.

Ga jij deze heerlijke salade maken?







Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...