maandag 8 juli 2013

Couscoussalade met feta en gamba's



De meest simpele gerechten smaken mij vaak het beste, zo proef je alle pure smaken. En met heerlijke ingrediënten zoals gamba's, tomaatjes en feta kan er natuurlijk al weinig mis gaan. Kijk eens of je echte feta kunt vinden, deze is gemaakt van schapen- en/of geitenmelk. Je kunt deze meestal wel vinden in de supermarkt, maar dan niet in de koeling maar bij de buitenlandse kaasjes in het versschap. Eenmaal het verschil geproefd wil je niet meer terug. Misschien geen alledaagse combinatie, garnalen en kaas, maar het is echt verrukkelijk! Lekker, simpel, snel en zomers, wat willen we nog meer?

Couscoussalade met feta en gamba's
voor twee personen

250 gr gamba's, gepeld
150 gr couscous
250 gr kerstomaatjes
150 gr feta
1 kleine rode peper
2 tenen knoflook
handje verse munt
handje verse basilicum
olijfolie

Doe de couscous in een kom en schenk er kokend water op, tot ongeveer 1 cm boven de couscous.

Halveer de tomaatjes en hak de muntblaadjes fijn. 

Roer de couscous door en meng de tomaatjes en munt erdoor. Verbrokkel de feta erover.

Hak de knoflook fijn, verwijder de zaadjes van de rode peper en hak deze ook fijn.
Verwarm wat olijfolie in een koekenpan en fruit hierin de knoflook en rode peper kort, voeg de gamba's toe en bak deze kort mee.

Schep de gamba's door de couscous, gebruik het kookvocht als dressing en bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum.

Smakelijk!











Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...