vrijdag 12 juli 2013

Pastasalade met salami en mozzarella


Vind je al die salades in de zomertijd heerlijk, maar wil je soms ook weleens een beetje meer pit? Dan is deze pastasalade perfect voor jou! De salami zorgt voor een heerlijk hartige smaak. Toch blijft de salade zomers door de limoen en munt, wat een lekker combinatie! Je kunt de salade al eerder klaarmaken en koud eten, maar lauwwarm is hij ook lekker. 
Wist je dat er ook wit, paars, lila, mintkleurige en bruine paprika's bestaan? Natuurlijk kennen we allemaal de gele, oranje, groene en natuurlijk rode paprika's. Deze laatste is favoriet en het zoetst. Paprika's zijn familie van de pittige rode pepers, maar zijn niet heet omdat ze capsa├»cinevrij zijn. Dit stofje stimuleert de smaakpapillen op je tong die gevoelig zijn voor hitte en pijn, dit zorgt voor een branderig gevoel. Capsa├»cine wordt trouwens ook gebruikt voor pepperspray...maar goed terug naar de paprika's. Dit vitaminebommetje is rijk aan vitamine C en foliumzuur. Maar ook vitamine E komt veel voor in paprika's, dit zorgt voor mooie, stevige huid en vertraagd huidveroudering. Dus eet regelmatig paprika, bijvoorbeeld lekker als snackje tussendoor, eventueel met hummus. Maar maak vooral ook deze pastasalade, want die is zo lekker, die moet je proeven!

Pastasalade met salami en mozzarella
voor ongeveer 3 personen

125 gr penne
150 gr minimozzarella
1 rode paprika
1 komkommer
100 gr salami
1 limoen
40 gr pijnboompitten
handje verse munt
peper
olijfolie

Kook de pasta zoals aangegeven op de verpakking.

Snijd de salami in blokjes. Was de paprika en komkommer, snijd de paprika in reepjes en snijd de komkommer overlangs door, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes. Hak de blaadjes munt fijn en meng alles in een mooie grote kom.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Boen de limoen goed schoon en rasp de groene schil. Voeg het rasp toe aan het groentemengsel en knijp een helft van de limoen erboven uit. Meng de pasta, mozzarella en pijnboompitten erdoor samen met een goede scheut olijfolie. Breng goed op smaak met peper.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...