donderdag 18 juli 2013

Quesadilla's


Quesadilla's zijn eigenlijk een soort tosti's gemaakt van tortilla's en ook wel de Mexicaanse versie van de pizza. Alleen in mijn versie zijn er weinig Mexicaanse sporen meer te ontdekken... Quesadilla's zijn ook zo veelzijdig, je kunt ze maken met jou favoriete vulling. Lekkere groente, eventueel vlees (bijvoorbeeld parmaham), lekkere kaas en je kunt zelfs pesto of tapenade gebruiken. Hieronder vind je mijn variatie. Erg handig als je na een lange dag werken niet zoveel zin hebt om ''echt'' te koken, ze zijn snel klaar en het is een vullende maaltijd.

Quesadilla's
1 stuk

2 meergranen tortilla's / wraps
2 handjes verse spinazie
stuk of 3 grote champignons
1 geroosterde rode paprika
1 bol mozzarella
1 of 2 tenen knoflook
stukje rode peper, naar smaak
zeezout

Snijd de knoflook en rode peper fijn. Was de spinazie goed, maak de champignons schoon en snijd ze in plakjes. Snijd de mozzarella in dunne plakken en snijd de geroosterde paprika in reepjes.

Verhit een scheutje olijfolie in een wok en voeg de knoflook en rode peper toe. Fruit even aan maar let op dat de knoflook niet verbrand! Voeg de champignons en spinazie toe en wok op hoog vuur zodat, heel belangrijk, het vocht verdampt. Breng goed op smaak met zout.

Verhit een koekenpan of grillpan. Wanneer de pan heet is leg je er een tortilla in. Verdeel hier het spinaziemengsel over, de mozzarella en de reepjes paprika. Leg nu de andere tortilla erop. Bak tot de bodem goudbruin begint te worden, draai dan de quesadilla's (voorzichtig!) om en bak ook de andere kant.

Eventueel kun je ze ook in de oven bereiden, verwarm dan de oven voor op 200°C. Bereid de quesadilla's en leg ze op een bakplaat. Leg er een andere bakplaat op voor het gewicht en bak ze in 8-10 minuten goudbruin.

Wat is jou favoriete vulling voor quesadilla's?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...