dinsdag 16 juli 2013

Avocado tomatensalade



Koken kan zo simpel zijn, als je maar de beste en lekkerste ingrediënten gebruikt. Deze salade is heel snel en simpel, maar heel smaakvol. Lekker als zomerse maaltijd met een stukje vlees of vis, of vegetarisch met lekker zuurdesembrood of met (zoete)aardappeltjes uit de oven.
De radijsjes geven deze salade wat pit door de scherpe mosterd smaak. Radijsjes bevatten veel vitamine C en B en diverse mineralen waaronder kalium. Kalium zorgt voor een goede vochtbalans, regelt de bloeddruk en is goed voor de spieren. De spijsvertering wordt gestimuleerd door radijs en ook zuivert radijs de nieren, het bloed en de huid. Rauw is radijs lekker als crudité met een dip of hummus, maar ook in deze salade heeft hij een heerlijke bijrol!

Avocado tomatensalade
voor twee personen

1 avocado, eetrijp
3 grote trostomaten
2 sjalotjes of 1 rode ui
10 radijsjes
2 handjes rucola
handje verse basilicum
handje pijnboompitten
1 eetlepel citroensap
3 eetlepels olijfolie
1 eetlepel balsamicoazijn
1 teen knoflook, fijngehakt
zeezout
peper

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Snijd de avocado in plakken en besprenkel deze met de citroensap om verkleuring te voorkomen.

Snijd de tomaten grof en snijd de radijsjes en sjalotjes in plakjes. Meng de avocado erdoor en breng op smaak met zout en peper.

Meng de olijfolie, balsamicoazijn en de knoflook en schenk dit over de salade. Laat de smaken een half uurtje vermengen.

Schep de rucola door de salade, bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en gescheurde blaadjes verse basilicum.

Geniet van deze simpele maar smaakvolle salade!


Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...