dinsdag 30 juli 2013

Salade met knoflookgarnalen


Ik ben dol op grote garnalen, dat blijkt wel door de vele recepten met garnalen op mijn blog, blader ze hier nog even door. 
Deze goed gevulde salade zit vol met heerlijke ingrediënten waaronder zelfgemaakte ''zongedroogde'' tomaatjes uit de oven. Je kunt een potje zongedroogde tomaatjes in de supermarkt kopen maar je maakt deze ook heel makkelijk zelf, nog lekkerder! Pure smaak en niet z'n volle hap olie. Ook zo lekker als snackje of op een rijstwafel met hummus. 
In deze salade zitten ook kapperappeltjes. Kappertjes zijn ongeopende bloemknoppen van de kappertjesstruik. Maar deze kapperappeltjes zijn vruchten die na bevruchting van de bloemen na de bloei ontstaan zijn. Ze zijn dus veel groter. Deze kappertjesstruik komt vooral voor in Mediterraanse landen, dus wie weet kom je er nog een tegen op vakantie! Kappertjes bevatten onder andere vitamine A, E en C, calcium en magnesium. Daarnaast krijg je ook veel vezels binnen als je ze eet. De iets scherpe en zurige smaakt is heerlijk in deze salade met knoflookgarnalen!

Salade met knoflookgarnalen
voor twee personen

75 gr rucola melange
250 gr grote garnalen
250 gr kerstomaatjes
olijven, hoeveelheid naar smaak
kapperappeltjes, hoeveelheid naar smaak
2 handjes pijnboompitten
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
handje verse basilicum
2 tenen knoflook
stukje rode peper
peper
zeezout
olijfolie

Verwarm de oven voor op 180°C. Halveer de tomaatjes en leg ze met het snijvlak naar boven in een ovenschaal. Bestrooi de tomaatjes met zout en peper en besprenkel met olijfolie. Zet de ovenschaal voor minstens 30 minuten in de oven, zo maak je zelf heerlijke ''zongedroogde'' tomaatjes. Laat de tomaatjes even afkoelen.

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Hak de knoflook en rode peper fijn. Verhit wat olijfolie in de pan en fruit hierin de knoflook en rode peper. Voeg de garnalen toe en bak ze kort. Bestrooi de garnalen met zout en laat ze wat afkoelen.

Doe de rucola in een kom en meng er de olijven, kapperappeltjes, geroosterde pijnboompitten en geraspte parmezaanse door. Schep voorzichtig de tomaatjes en garnalen door de salade. Besprenkel met olijfolie en bestrooi met gescheurde blaadjes basilicum.

Smakelijk!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...