zondag 12 mei 2013

Gevulde portobello met risotto


Al een tijdje wilde ik gevulde portobello's maken. Aangezien wij in een risotto fase zitten was het snel duidelijk waarmee de portobello's gevuld zouden gaan worden..
Een portobello is eigenlijk gewoon een hele grote kastanjechampignon. Hij is populair door zijn afmeting, (soms wel 12cm!) waardoor hij heel geschikt is om te vullen en ideaal is als vleesvervanger voor vegetariƫrs.
De portobello's worden gevuld met een heerlijke romige risotto met geitenkaas en wilde spinazie, probeer dit lekkere recept snel zelf en je zult zeker genieten!

Gevulde portobello met risotto
voor twee personen

135 gr risotto
2 portobello's
400 ml heldere bouillon, liefst zonder gist
100 gr geitenkaas
200 gr verse wilde spinazie
2 handjes rucola
1/2 ui, fijngesneden
1 teen knoflook, fijngehakt
scheut witte wijn

olijfolie
zeezout
peper


Verhit een beetje olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook. Roer de risotto er door en voeg daarna de wijn toe, laat de wijn inkoken. Voeg nu beetje bij beetje de bouillon toe en laat deze steeds absorberen en verdampen, blijf goed door roeren. Het duurt ongeveer 18 minuten voordat de rijst klaar is, de buitenkant moet zacht zijn, maar de binnenkant moet nog wel een ''bite'' hebben.

Haal de risotto van het vuur en roer er de geitenkaas door. Laat de risotto 10 minuten rusten met de deksel op de pan.


Verwarm de oven voor op 200 °C. Veeg de portobello's eventueel schoon met een keukenpapiertje of borsteltje, maar gebruik geen water. Besprenkel de portobello's met wat olijfolie en zet ze voor 5 minuten in de voorverwarmde oven.

Laat in een pan met wat olijfolie de spinazie slinken en meng deze door de risotto.


Leg een handje rucola op een bord en leg hierop de portobello. Vul de portobello's met de risotto.


Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...