woensdag 29 mei 2013

Italiaanse wraps
Ken je het boek In 28 Dagen Van Gifbelt Naar Tempel? Het boek is geschreven door Detox-Coach Jacqueline van Lieshout. Het is geen standaard dieetboek, Jacqueline pleit voor puur, echt en gezond voedsel. In het boek vind je een detox programma van 28 dagen, de start voor een gezonder en bewuster leven. Naast het voedingsboek, is er ook een kookboek, hierin staan heerlijke recepten, natuurlijk allemaal detox-proof.
In het kookboek vind je een basisrecept voor boekweitpannenkoeken. Jacqueline geeft diverse suggesties hoe je van deze gezonde pannenkoeken heerlijke wraps kunt maken. Ik bedacht een nieuwe versie; Italiaans wraps!
Van het basisrecept kun je een stapel pannenkoekjes bakken, maak het beslag altijd helemaal op. Je kunt er de volgende dag nog een wrap van maken, bijvoorbeeld voor de lunch! 

Italiaanse wraps

Voor een stapel boekweitpannenkoekjes;
250 gr boekweitmeel
halve liter geitenmelk
1 ei

Vulling voor 1 wrap;
handje rucolamelange
1 gegrilde paprika
1 eetlepel pesto (zelfgemaakt)
klein beetje pijnboompitten
beetje geraspte pecorino kaas
olijfolie
zeezout
peper

Meng de ingrediënten voor de boekweitpannenkoeken, klop met een garde tot een glad beslag. Voeg eventueel nog wat melk toe, het moet een vloeibaar beslag zijn waar je dunne pannenkoekjes van kunt bakken. Bak de pannenkoeken zoals je normaal ook zou doen.

Neem een wrap, besmeer deze met de pesto en leg hier een handje rucola melange op. Snijd de gegrilde paprika in stukjes en leg deze op de rucola. Bestrooi met wat pijnboompitjes en pecorino kaas. Besprenkel wat olijfolie en breng eventueel nog op smaak met zout en peper. Rol de pannenkoek stevig op.

Ga jij deze heerlijke Italiaanse wrap uitproberen?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...