maandag 29 juni 2015

Courgette quiche zonder korst

Op zoek naar een gezonder alternatief voor een quiche kwam ik dit lekkere recept tegen. Ik vond het recept via Pinterest op de Belgische Weight Watchers site. Er wordt geen deeg of bladerdeeg gebruikt in dit recept. Het is een lekkere lichte, maar voedzame quiche. Deze courgette quiche is zowel warm als koud lekker.

Courgette is erg gezond en bevat enorm veel mineralen zoals magnesium en B vitamines. Ook is het goed voor je bloeddruk en tegen hart- en vaatziekten. Courgettes zijn niet alleen lekker maar ook licht verteerbaar, vol vezels en ze bevatten weinig calorieën. Kies in de winkel of op de markt voor een klein courgette, deze bevatten meer smaak.


Courgette quiche zonder korst
voor 4 personen

2 courgettes
150 gr hamreepjes
200 ml melk
120 gr bloem
12 olijven
12 semi zongedroogde tomaatjes
4 eieren
1 teen knoflook
gedroogde tijm
handje verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 graden.
Pel en hak de knoflook fijn. Was de courgettes en snijd ze in reepjes, schil de courgettes niet.

Verwarm een scheutje olijfolie in een pan. Voeg de courgettereepjes toe, de knoflook en bestrooi met de gedroogde tijm. Roerbak tot het vocht verdampt is en breng het mengsel op smaak met peper en zout.

Doe de bloem in een kom. Klop de eieren erdoor. Breng op smaak met peper en zout. Voeg de melk beetje bij beetje toe terwijl je het mengsel blijft kloppen met een garde.
Halveer de olijven en zongedroogde tomaatjes. Hak de verse basilicum fijn. Voeg de olijven, zongedroogde tomaatjes en basilicum toe aan het eimengsel.
Vet een ovenschaal in. Schep het courgettemengsel in een ovenschaal, bestrooi met de hamreepjes. Giet het eimengsel erover.

Bak de quiche ongeveer 35 minuten in de oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...