woensdag 24 juni 2015

Frisse watermeloen limonade


We hebben helaas nog weinig zomers weer gehad, maar voor volgende week zijn de voorspellingen gelukkig weer gunstig! Gelukkig, want ik zit een beetje in een watermeloen periode en die smaken natuurlijk veel lekkerder als het zonnetje schijnt. Heerlijk als tussendoortje maar ook lekker in een salade met feta of met mozzarella en ham als borrelhapje. Ik had nog een halve watermeloen liggen en besloot er een lekkere verfrissende limonade van te maken!

Watermeloen is voor mij het ultieme zomerfruit. De naam watermeloen komt niet uit de lucht vallen; deze meloen bestaat maar liefst voor 92% uit water! Je zou misschien denken dat er dan weinig ruimte overblijft voor voedingswaarde, maar watermeloen bevat veel vitamines en mineralen. Watermeloen bevat vooral vitamine C en A. Maar ook vitamine B1, B6 en magnesium vind je in dit zomerfruit. Net zoals in tomaten en andere rode vruchten bevat watermeloen ook het anti-oxidant lycopeen. Frisse watermeloen limonade 

de helft van een kleine watermeloen
2 citroenen
spa rood

Maak sap van de watermeloen met de slowjuicer. Heb je geen slowjuicer dan kun je dit ook de blender doen. Pureer de watermeloen tot een gladde massa, gebruik daarna een fijne zeef om de pulp te verwijderen.

Pers twee citroenen uit en doe het sap in een grote kan. Schenk het watermeloen sap tot de helft van de kan en vul aan met bruisend water.

Zet de kan voor het serveren in de koelkast zodat de limonade lekker koud wordt. Daarna even doorroeren en genieten!


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...