zondag 28 juni 2015

Pastasalade met zalm en zeekraal

Deze heerlijke pastasalade kwam ik tegen in het juni Allerhande nummer. Een lekker recept voor een luie zomeravond, deze pastasalade maak je supersnel klaar. De ingrediënten zijn een interessante mengelmoes; Italië meets Japan en dan voegen we ook nog wat Griekse yoghurt toe. Toch passen de smaken perfect bij elkaar en is deze pastasalade een echte aanrader!

Een van de ingredienten in dit recept is zeekraal. Zeekraal is een zeegroente met een zachte, knapperige, zoute smaak, erg lekker in combinatie met vis. De buisvormige groente neemt het zout op tijdens de groei en heeft daardoor een zilte smaak. Zeekraal bevat veel voedingswaarde. Je kunt zeekraal koken maar de voedingswaarde blijft beter behouden als het rauw in een salade wordt gegeten.

Pastasalade met zalm en zeekraal
voor 4 personen

250 gr volkorenpenne
300 gr tuinerwten (diepvries)
1 bosje radijs
100 gr zeekraal
250 gr gerookte zalm
3 eetlepels sushi-gember
6 eetlepel Griekse yoghurt
1 theelepel wasabi
2 eetlepels maanzaad

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Voeg de laatste drie minuten de tuinerwten toe. Giet af en spoel onder koud stromend water en laat de pasta en tuinerwten goed uitlekken.

Snijd de radijsjes in vieren en de zeekraal in stukjes. Verdeel de gerookte zalm in stukjes.

Snijd de sushi-gember heel fijn en meng met de yoghurt en wasabi tot een dressing.

Voeg de dressing, zeekraal, radijsjes en het grootste deel van de gerookte zalm toe aan de pasta en tuinerwten en meng de ingrediënten door elkaar. Schep de pastasalade op en verdeel de rest van de zalm erover. Bestrooi de salade met het maanzaad.


Enjoy! 


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...