woensdag 17 juni 2015

Caprese knoflookbroodjes











Op Mijn Kookavonturen vind je al diverse caprese recepten, laatst plaatste ik nog deze heerlijke caprese plaattaart. Nu heb ik weer een lekkere topper voor jullie, heerlijke caprese knoflookbroodjes! Super simpel en snel te maken. Ideaal voor een snelle maaltijd met een soepje, lekker als lunch en stiekem ook perfect voor bij de borrel.

Insalata Caprese (salade in de stijl van Capri) is de bekendste salade uit de Italiaanse keuken. De salade bestaat uit plakjes tomaat en mozzarella met blaadjes basilicum. Lekker op smaak gebracht met olijfolie, peper en zout. Soms wordt ook balsamicoazijn, pijnboompitjes of pesto toegevoegd. Het gerecht heeft de kleuren van de Italiaanse vlag en wordt ook wel Insalata Tricolore genoemd.




Caprese knoflookbroodjes
voor 2 broodjes

1/2 ciabatta
1 bol mozzarella
1 eetlepel roomboter, op kamertemperatuur
1 grote teen knoflook
3 kleine trostomaten
verse basilicumblaadjes
crema di balsamico

Verwarm de oven voor op 180 graden.

Pers de knoflook uit en meng deze met de roomboter en een snufje zout. Halveer de ciabatta en besmeer beide helften met de knoflookboter.

Snijd de mozzarella in dunne plakken en verdeel deze over de broodjes. Bak de knoflookbroodjes 15 minuten in de oven.

Snijd de tomaten in dunne plakken. Haal de broodjes uit de oven en leg de plakjes tomaat op de broodjes. Scheur verse basilicumblaadjes en strooi deze over de broodjes. Besprenkel met crema di balsamico.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...