woensdag 10 juni 2015

Hangop met aardbeien en amaretti koekjes


Laatst maakte in heerlijke Tzatziki, hiervoor liet ik Griekse yoghurt uitlekken in een kaasdoek. De hangop die je overhoud kun je ook gebruiken voor heerlijke frisse desserts. Het kost even wat tijd om de hangop te maken, het is handig om dit 's ochtends al te doen zodat je 's avonds lekker kan genieten! Verder is dit recept hartstikke makkelijk en je hebt maar drie ingredienten nodig. Een heerlijk toetje op een zomerse dag!

Ik heb de hangop lekker fris gehouden, de aardbeien vind ik al zoet genoeg. Mocht je een echte zoetekauw zijn dan kun je altijd wat poedersuiker door de hangop spatelen.


Door de yoghurt uit te laten lekker houd je een dikke, romige massa over, pure smaak! Je zult er versteld van staan hoeveel vocht je opvangt. Wat je overhoudt is hangop. In plaats van een kaasdoek zou je eventueel ook een schone katoenen theedoek of kussensloop kunnen gebruiken.


Hangop met aardbeien en amaretti koekjes
voor 2 personen

500 gr Griekse yoghurt
10 aardbeien
6 kleine amaretti koekjes


Leg een kaasdoek in een vergiet en zet deze op een hoge kom. Schep de Griekse yoghurt in de kaasdoek en laat dit 8 uur uitlekken in de koelkast. Het vocht vang je zo op in de hoge kom.

Houd twee aardbeien achter ter garnering, pureer de rest met een staafmixer.

Schep een laagje hangop in een glas, giet hier de helft van de aardbeienpuree op en schep bovenop de aardbeienpuree nog een lepel hangop. Verkruimel 3 koekjes over het dessert. Snijd een aardbei een stukje in en zet deze op de rand van het glas.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...