zondag 14 juni 2015

Simpele Griekse salade

Iedereen die ooit in Griekenland op vakantie is geweest heeft denk ik wel een herinnering aan de Griekse salade. En zodra je de Griekse salade eet waan je je weer helemaal op een zonnig Grieks eiland. De salade bereiden is hartstikke simpel, de pure ingredienten doen hun werk. Lekker voor bij de barbecue, of gewoon met een stukje vlees of vis.

Gebruik goede ingredienten voor dit recept, een goed begin is het halve werk! Koop ook zeker echte feta, deze is veel lekkerder dan witte kaas. Feta is gemaakt van schapen- en geitenmelk. Officieel mag alleen de kaas die in Griekenland geproduceerd is en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. De kaas uit de koeling van de supermarkt wordt gemaakt van koemelk en heet witte kaas, salade kaasblokjes of Mediterrane kaas. Je vind de echte feta in de supermarkt bij de versafdeling. 


Simpele Griekse salade
voor 2 personen

1/2 komkommer
250 gr kerstomaatjes
100 gr feta
50 gr zwarte olijven
1 kleine rode ui
1 theelepel gedroogde dille
zeezout
peper
olijfolie

Pel de ui en snijd hem in halve maantjes.

Snijd de komkommer doormidden en halveer de helften nogmaals, snijd in stukjes. Halveer de kerstomaatjes. Snijd de olijven in ringetjes. 

Meng alle ingredienten in een kom en voeg de gedroogde dille toe. Verbrokkel de feta over de salade en breng hem op smaak met een klein beetje zout, de feta is al zout, en lekker veel peper. Besprenkel de salade met een scheut goed olijfolie en meng alles goed door elkaar.


Enjoy!LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...