woensdag 3 juni 2015

Tzatziki


Terwijl ik dit typ is het hartstikke onstuimig weer, maar dit weekend wordt het 30 graden! Tijd om de barbecue schoon te maken en lekker in de tuin te genieten van lekker eten en een drankje. Sausjes voor bij de barbecue kun je natuurlijk in de supermarkt kopen maar zelf maken is een stuk lekkerder! Maak bijvoorbeeld zelf eens deze heerlijke Griekse tzatziki. Het is een makkelijk recept het kost je alleen even tijd omdat je de yoghurt moet laten uitlekken in een kaasdoek. Hierdoor wordt het geen waterig sausje maar een heerlijke volle Griekse tzatziki!

Door de yoghurt uit te laten lekken houd je een dikke, romige massa over, pure smaak! Je zult er versteld van staan hoeveel vocht je opvangt. Je kunt in plaats van een kaasdoek eventueel ook een schone katoenen theedoek of kussensloop gebruiken. 


Tzatziki

500 gr Griekse yoghurt
1 komkommer
2 teentjes knoflook, geperst
klein handje verse dille, fijngehakt
sap van een halve citroen
2 eetlepels olijfolie
peper
zout

Leg een kaasdoek in een vergiet en zet deze op een hoge kom. Schep de Griekse yoghurt in de kaasdoek en laat dit 8 uur uitlekken in de koelkast. Het vocht vang je zo op in de hoge kom.

Verwijder de zaadjes van de komkommer en rasp de komkommer. Doe de komkommer rasp in een vergiet en strooi hier zout overheen. Laat 25 minuten uitlekken en knijp daarna het laatste vocht eruit.

Meng de yoghurt met de komkommer. Voeg de geperste knoflook toe, het sap van een halve citroen, 2 eetlepels olijfolie en de fijngehakte dille. Breng op smaak met peper. 

Zet de tzatziki nog even in de koelkast voordat je hem serveert.

Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...