maandag 8 juni 2015

Fajitas met kip

Lekker fajitas met kip! Dit is een lekker makkelijk recept, zo gepiept.. Eigenlijk hoef je alleen de kip en groenten goed op smaak te brengen met een aantal heerlijke smaakmakers, even bakken en klaar! Laat je niet afschrikken door de lijst ingredienten, de meeste kruiden heb je gewoon in huis. Het limoensap maakt dit gerecht lekker fris, een fijne tegenhanger van de pittige kruiden.


Deze fajitas zijn leuk om te serveren als je eters krijgt. Je zet de wraps, de gebakken kip en de sausjes gewoon op tafel. Zo kan iedereen zijn eigen fajita klaar maken. Serveer de fajita's met zure room, zelfgemaakte guacamole en evt. salsasaus en cheddar kaas. Ook lekker om sla en tomaatjes bij dit Mexicaanse gerecht te serveren, lekker fris! 


Fajitas met kip
voor 2 personen

2 kipfilets
1 rode paprika
1 gele paprika
1 rode ui
1 limoen
2 tenen knoflook
2 theelepels paprikapoeder
1 theelepel cayennepeper
1 theelepel komijn
chiliflakes uit het molentje, naar smaak
zout
scheut olijfolie

Voor erbij;
4 tortillawraps
zure room
zelfgemaakte guacamole
evt. salsasaus, cheddar kaas, sla en tomaatjes

Snijd de kipfilet en paprika's in repen. Pel de rode ui en snijd in halve ringen. Meng alles in een grote kom met de kruiden en geperste knoflook. Voeg het sap van de limoen toe en een flinke scheut olijfolie. Breng op smaak met een snuf zout en meng alles goed door elkaar.

Bak het kip-groentemengsel op hoog vuur tot de kip goed gaar is.

Verwarm de wraps even in de magnetron. 

Schep wat van het kip-groentemengsel in het midden van de wrap en maak het extra lekker met zure room, guacamole en... Vouw de wraps en smullen maar!


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...