vrijdag 12 juni 2015

Meloen-mozzarella spiesjes met prosciutto


Met dit heerlijke zomerse weer heeft niemand zin om uren in de keuken te staan. Het tempo mag iets lager nu, tijd om te genieten van het mooie weer en te relaxen! Lekker borrelen in de tuin of op het balkon hoort hier natuurlijk ook bij. En daar hoort dan natuurlijk wel een lekker borrelhapje bij. Vandaag deel ik het receptje voor een heel lekker en simpel spiesje met jullie. Een heerlijke smaakcombinatie van frisse meloen met mozzarella en hartige prosciutto!

Voor dit recept kun je alle soorten meloen gebruiken. Meloenen laten zich goed kruisen tot andere soorten, daarom zijn er ook zo veel variaties te koop. Hoewel de smaken verschillen, smaken alle meloenen lekker zoet. Ik koos voor watermeloen, mijn favoriet. Maar ook cantaloupemeloen is erg lekker in combinatie met mozzarella en prosciutto.Crema di balsamico is een gereduceerde versie van pure balsamicoazijn. Het is een soort stroopje van balsamico en smaakt heerlijk zoet. Heerlijk om deze spiesjes mee op smaak te brengen. Door de spiesjes met de crema di balsamico te besprenkelen zien ze er ook nog eens heel mooi uit!


Meloen-mozzarella spiesjes met prosciutto

80 gr prosciutto
150 gr mozzarella mini's
250 gr watermeloen stukjes
crema di balsamico

Neem een sateprikker en rijg hier een stukje meloen aan, vervolgens een mozzarella bolletje en een stukje prosciutto. Herhaal dit voor de overige spiesjes en leg ze op een mooi bordje.

Besprenkel de spiesjes met crema di balsamico.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...