donderdag 28 november 2013

Aubergine gevuld met gehakt


Ik vind aubergine heerlijk, je kunt er alle kanten mee op. Het is ook een gezonde groente, aubergines bevatten veel vezels en mineralen zoals mangaan, kalium en magnesium. Ook zijn aubergines rijk aan vitamine B11, oftwel foliumzuur. Verder zit er nasunine in deze groente, deze stof valt onder de polyfenolen en is heel goed voor de hersenen. Nasunine is een sterk werkend antioxidant die beschermt tegen vrije radicalen. 
Dit recept is van de Belgische Pascale Naessens, ik mag wel zeggen de Koningin van de pure recepten. Ook dit recept is weer een toppertje, heerlijk met een simpele salade! Het lijkt misschien weinig, 1 aubergine voor twee personen, maar je zult zien dat het een erg voedzaam en vullend gerechtje is.



Aubergine gevuld met gehakt
voor 2 personen

1 aubergine
300 gr gehakt naar keuze (bijv. half om half of lamsgehakt)
1 ui
1 klein blikje tomatenpuree
2 teentjes knoflook
1 theelepel komijn
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 180 °C.

Snijd de aubergine in de lengte doormidden. Hol de helften een beetje uit. Maak inkervingen in het vruchtvlees met een mes, maar let op dat je niet door het vel snijd. Leg de aubergine in een ovenschaal. Besprenkel met olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet de schaal voor 30 minuten in de oven.

Hak de knoflook fijn en snipper de ui. Verhit een scheutje olijfolie in een pan en fruit hierin de knoflook en ui. Voeg de komijn toe en bak dit kort tot de aroma vrij komt. Voeg het gehakt toe en bak mee. Als laatste voeg je de tomatenpuree toe en meng dit door het gehakt.

Haal de aubergines uit de oven en vul ze met het gehaktmengsel. Zet de schaal nog even terug in de oven voor 10-15 minuten.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...