maandag 25 november 2013

Foodblogswap; pompoentaartjes


Deze maand stond er weer een leuke foodblogswap op het programma, ik mocht koken van de blog Bijna net zo lekker als thuis. Dat is wat de opa van Johanneke in een restaurant altijd als antwoord gaf op de vraag of het hem gesmaakt had. Haar oma kon heerlijk koken. Het is Johanneke met de paplepel ingegoten, gezellig met elkaar eten en van lekker eten genieten. Johanneke kookt niet uit zakjes en pakjes en een groot deel van de groenten die ze gebruikt komt uit haar eigen volkstuin. De blog bestaat al sinds 2009, dus er staan verschrikkelijk veel heerlijke recepten op, neem eens een kijkje!
Ik koos voor deze heerlijke pompoentaartjes. Misschien niet het meest uitdagende recept voor iemand die al dol is op pompoen, maar ik wilde graag eens die leuke quichevormpjes uitproberen die ik onlangs kocht! Het is een heerlijk vegetarisch taartje geworden, de combinatie van specerijen geeft de pompoen een geweldige smaak. Ik koos ervoor om nog een handje amandelen toe te voegen, ik vind het heerlijk als er een bite zit in z'n lekker hartig taartje. Je kunt de taartjes eten met een simpele salade als diner zoals ik deed, maar het is ook een leuk voor- of bijgerechtje. 



Pompoentaartjes
voor 2 taartjes, doorsnee 8 cm

125 gr pompoen, in blokjes
handje amandelen zonder vlies, grof gehakt
40 gr geraspte oude kaas
1 ei
2 eetlepels melk
2 plakjes bladerdeeg
snufje gerookt paprikapoeder
halve theelepel nootmuskaat
halve theelepel komijn
snufje chilipeper
zeezout
peper
olijfolie
boter, om in te vetten
ook nodig: twee kleine quichevormpjes

Verwarm de oven voor op 180°C.

Meng de paprikapoeder, nootmuskaat, komijn, chilipeper, een beetje peper en zout met een scheutje olijfolie. Doe de blokjes pompoen in een ovenschaal of op een bakblik en meng het specerijenmengsel erdoor. Zet de pompoen voor ongeveer 30 minuten in de oven.

Vet de quichevormpjes in met een beetje boter, bekleed de vormpjes met het bladerdeeg. Bedek het bladerdeeg met bakpapier en doe er een steunvulling in. (bijv. gedroogde bonen) Bak de vormpjes 15 minuten in een oven van 180°C.

Klop het ei los met de melk, wat peper, zout en de kaas.

Haal de vormpjes uit de oven en verwijder de steunvulling. Meng de pompoenblokjes met de grof gehakte amandelen en schep de vulling in de taartjes. Schenk het eimengsel erover en bak de taartjes op 180°C in 25-30 minuten gaar.

Smakelijk!




Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...