vrijdag 8 november 2013

Warme salade met geroosterde pompoen, prosciutto en pecorino


Deze salade is super makkelijk en verschrikkelijk lekker! Het recept is heel makkelijk, de pure smaken maken het zo lekker. Het kruidige van de rucola met het zoete van de pompoen en het zoute van de pecorino, een geweldige combinatie! Het is een recept van Jamie Oliver.
De flespompoen wordt ook wel 'butternut' genoemd. Hij heeft een lekkere zoetige, nootachtige smaak. De oranje kleur van de flespompoen komt door het stofje betacaroteen, dit zit ook in wortels. Betacaroteen is goed voor je ogen en huid. Verder zit er ook calcium en vitamine C in pompoen, lekker gezond dus! In pompoen zit ook relatief veel koolhydraten voor een groente. Dit maakt deze groente perfect voor de herfst en winter, wanneer we door de kou wel wat extra van deze voedingsstof kunnen gebruiken! Warme salade met geroosterde pompoen, prosciutto en pecorino
voor twee personen

een halve flespompoen
ongeveer 10 plakjes prosciutto
75 gr rucola
stukje pecorino
gedroogde chilivlokken, naar smaak
1 theelepel korianderzaad
crema di balsamico
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 190°C.

Snijd de halve flespompoen nogmaals doormidden, snijd de uiteinden eraf en verwijder de zaden. Leg de twee kwarten pompoen in een braadslee. Besprenkel ze met olijfolie en bestrooi met zout, peper, chilivlokken en korianderzaad. Rooster de pompoen in de oven voor ongeveer 45 minuten tot hij zacht en goudkleurig is. Laat de pompoen een beetje afkoelen.

Verdeel de rucola over de borden en leg de prosciutto op de rucola. Breek de warme pompoen in stukken en leg deze ook op de rucola. Besprenkel de salade met olijfolie en de crema di balsamico. Schaaf met een kaasschaaf plakken pecorino over de salade. 

Enjoy!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...