zondag 24 november 2013

Gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes


Op tv en in tijdschriften kun je er niet omheen; reclames van pakjes en zakjes om de lekkerste recepten te bereiden. Een lekkere echte Italiaanse spaghetti? Die maak je volgens de bekende fabrikanten zo uit een zakje... Helaas zitten deze zakjes wel vol zout, e-nummers en andere troep. 
Je zou bijna gaan vergeten hoe simpel het kan zijn om te koken zonder pakjes en zakjes. Bijvoorbeeld deze smaakvolle gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes. Met een paar simpele smaakmakers zoals een teentje knoflook, een scheutje balsamicoazijn en wat sojasaus geef je deze simpele ingrediĆ«nten een geweldige smaak. Wie heeft ooit gezegd dat gezond koken moeilijk is?


Dit recept bedacht ik voor Lekker Tafelen, een team foodies schrijft hier dagelijks over eerlijke en smaakvolle maaltijden.

Gelakte varkenshaas met spinazie en kerstomaatjes 
voor twee personen

1 varkenshaasje
300 gr spinazie
250 gr kerstomaatjes
1 teentje knoflook, fijngehakt
3 eetlepels balsamicoazijn
3 eetlepels sojasaus
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de varkenshaas in reepjes. Verwarm een pan en giet hierin de balsamicoazijn, sojasaus en een eetlepel olijfolie. Bak hierin de varkenshaas, blijf, zeker op het einde, goed roeren tot het vocht is verdampt.

Verhit een scheutje olijfolie in een grote pan en wok hierin de spinazie. Voeg steeds als de spinazie gaat slinken weer een handje spinazie toe. Als bijna alle spinazie is geslonken voeg je de knoflook en kerstomaatjes toe, verwarm deze even mee. Breng op smaak met zout en peper.

Schep de groenten op een bord en leg hier de reepjes gelakte varkenshaas op.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...