maandag 18 november 2013

Banketstaaf


Door de pepernoten die in september alweer in de winkel lagen en vooral door de pieten discussie zijn we er al een tijdje mee bezig. Maar Sinterklaas is nu echt in het land! Ik probeer altijd zo gezond mogelijk te eten maar soms mag je wel eens een uitzondering maken. Bijvoorbeeld op pakjesavond. Maak dit jaar zelf eens een banketstaaf, het is echt heel makkelijk! Het recept vond ik in de Allerhande.


Banketstaaf
voor 6 personen

1 citroen
300 gr amandelspijs
1 theelepel kaneel
1 theelepel kardemom
2 eidooiers
1/2 rol vers bladerdeeg (lap van 40 x 12cm)
handje garneeramandelen

Verwarm de oven voor op 200°C.

Boen de citroen schoon en rasp het gele van de schil. Meng het citroenrasp met het amandelspijs, de kaneel, kardemom en 1 eidooier. Maak een rol van z'n 36cm lang.

Bekleed een bakplaat met bakpapier. Leg hier het bladerdeeg op en besprenkel het met een beetje water. Leg de rol spijs in het midden, vouw het bladerdeeg om het spijs en laat een beetje overlappen, duw de naad goed dicht. Vouw de zijkanten naar binnen en duw goed dicht. Leg de banketstaaf met de naad naar beneden en leg de amandelen op de banketstaaf.

Klop de 2e eidooier los en bestrijk de banketstaaf hiermee. Bak de banketstaaf voor 20 minuten in het midden van de voorverwarmde oven.

Serveer nog een beetje warm.

Fijne sinterklaas!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...