zondag 10 november 2013

Ik heb een Liebsteraward gewonnen!


Deze week, waarin Mijn Kookavonturen 1 jaar bestaat, werd ik blij verrast door een berichtje van Em's real food. Ik heb een Liebsteraward gewonnen! Het is een hele leuke prijs, bedoeld voor bloggers met minder dan 1000 volgers (zo ver is het helaas nog niet). Het is de bedoeling dat ik de award zelf weer doorgeef aan andere bloggers, een soort ''kettingbrief-award'' dus. Het leuke aan de award vind ik dat er elf vragen aan verbonden zijn die je moet beantwoorden, zo leer je elkaar beter kennen. Ik kreeg mijn Liebsteraward dus van Em's real food en ik kreeg van haar de elf vragen hieronder om mij beter te leren kennen. Lees je mee?


1. Beschrijf je kookstijl eens in vijf woorden?
Mediterraans, puur, gezond, soms zondigen 

2. En jezelf?
Creatief, koken, eten, drinken, gezelligheid.

3. Wat vind je het meest interessante ingrediënt om mee te werken?
Dit is niet zozeer één ingrediënt, als de ingrediënten maar puur zijn. De meest simpele recepten vind ik vaak het lekkerst. En vis, als ik een etentje geef kies ik altijd voor vis. Zo maakte ik gister scholrolletjes, beetje olijfolie erover, peper en zout, oprollen en in de oven. Hierbij een mengseltje van tomatenblokjes, nori, bosui, sojasaus, een beetje opwarmen en klaar. We hebben heerlijk gegeten. Binnenkort vind je dit recept ook op Mijn Kookavonturen.

4. Van wie heb je leren koken?
Vroeger was ik vooral van de zoete baksels, bijvoorbeeld samen met mijn moeder appeltaart bakken, nog steeds de lekkerste! Maar nadat ik me verdiept heb ik gezonde voeding ben ik mezelf ook meer gaan interesseren voor koken. Ik heb mezelf leren koken met behulp van kookboeken, tv programma's en vooral door zelf te experimenteren in de keuken.

5. Wat is je favoriete keukengereedschap?
Ik heb een haat-liefde verhouding met mijn kleurige santokumes (voor het fijnsnijden en snijden van plakken en dobbelsteentjes). Hij is erg scherp en fijn, maar een tijd geleden schoot ik uit en stak ik mezelf in m'n hand. Drie hechtingen en een hele tijd later heb ik nu een mooi litteken. Ik vind het mes nog steeds erg fijn maar ben er wel iets voorzichtiger mee geworden..

6. Wat is je guilty pleasure?
Zeker deze Millionaires shortbread, uit zelfbescherming ook maar 1 keer gemaakt.. zo lekker.. net een twix taart, jam!

7. Hoe ziet je keuken eruit?
Zo:


8. Wat lust je absoluut niet?
Steeds vaker probeer ik weer dingen te eten die ik vroeger niet lekker vond en dan blijkt dat ik ze helemaal niet zo vies meer vind. Zuurkool en mosselen moet ik binnenkort misschien dus nog maarr eens proberen..

9. Wat is het raarste dat je ooit gegeten hebt?
Lastige vraag, ik ben niet z'n type voor sprinkhanen of larven. Ik heb ook nog nooit zebra, struisvogel of krokodil gegeten.. Ik denk dat ik hier een beetje saai in ben, ik eet nooit echt rare dingen.

10. Je wordt gebeld: er staan over een half uur opeens vier vrienden voor de deur om te komen eten. Wat maak je?
Een lekkere simpele pasta, zoals deze Pasta met kastanjechampignons in mosterdroomsaus. Wie houd er nou niet van pasta? En het is lekker snel klaar zodat ik gezellig bij mijn visite kan gaan genieten.

11. Wat is je favoriete kookblog?
Ik heb niet één favoriete kookblog, ik vind het juist leuk dat je door middel van twitter, facebook, bloglovin' en de foodblogswap zoveel verschillende blogs leert kennen. Er zijn teveel interessante blogs om uit te kiezen!


Mijn nominaties:
Ik geef de Liebsteraward door aan drie hele leuke foodblogs; Violet Kookt!, Cookameal en Eat.Pure.Love. Violet, Amylia en Mirjam, hierbij mijn vragen aan jullie:

1. Hoe zijn jullie op het idee gekomen om een foodblog te beginnen en wat vind je het leukste aan bloggen?
2. Hoe zou je je kookstijl omschrijven in 5 woorden?
3. Wat is jou favoriete recept dat op je blog staat?
5. Wat doe je naast bloggen nog meer in het dagelijks leven?
5. Waar komen jullie vandaan en welk lekkernij of recept is typische voor jou stad of streek?
6. Wat is je favoriete kookboek?
7. Wat eet je als je een dag mag zondigen?
8. Hoe ziet je keuken eruit?
9. Als geld geen issue zou zijn wat zou je dan willen aanschaffen voor in de keuken?
10. Heb je al een idee wat je gaat koken voor het kerstdiner, en zo ja wat?
11. Wat moeten we nog meer over jou of over jou foodblog weten?

Ik ben benieuwd naar jullie antwoorden!

1 opmerking:

 1. Hallo Anneke,
  Gefeliciteerd met het winnen van je eerste award!
  De opgerolde scholrolletjes waren heerlijk:)
  Wij komen graag nog een keer om weer een ander recept van je te proeven.
  Geen enkel probleem;)
  Vee liefs pa en ma

  BeantwoordenVerwijderen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...