zondag 17 november 2013

Portobello gevuld met spinazie en feta


Een portobello is eigenlijk gewoon een hele grote kastanjechampignon. Hij is populair door zijn afmeting, soms wel 12cm! Hierdoor is hij heel geschikt om te vullen, eerder maakte ik bijvoorbeeld al deze portobello's gevuld met risotto.
Deze portobello gevuld met spinazie en feta is een lekker en simpel voorgerechtje. Je kunt hem ook serveren als hoofdgerecht met een simpele salade of met een stukje vis of vlees. Maar de portobello is ook perfect als vleesvervanger, je zult merken dat hij erg voedzaam is en goed vult. 
De feta in dit gerecht maakt het lekker hartig. Kies wel voor een echte feta kaas gemaakt van schapen- en geitenmelk, deze vind je bij de versafdeling in de supermarkt. Officieel mag alleen de kaas die in Griekenland geproduceerd is en gemaakt is van minimaal 70% schapenmelk en maximaal 30% geitenmelk feta heten. De kaas die je in de koeling vindt die gemaakt wordt van koemelk heet daarom ook vaak iets van Mediterrane kaasblokjes, salade kaasblokjes of witte kaas.
Ga jij deze heerlijke portobello met spinazie en feta uitproberen?Portobello gevuld met spinazie en feta
voorgerechtje voor 2 personen

2 portobello's
100 gr feta
300 gr spinazie
6 zongedroogde tomaatjes, in stukjes gesneden
handje pijnboompitten
olijfolie
peper

Verwarm de oven voor op 180°C.

Haal de steeltjes van de portobello's en wrijf de hoed in met olijfolie. Leg ze in een ovenschaal en bestrooi met peper en zout. Zet de schaal voor 20 minuten in de oven. 

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Stoof de spinazie in een klein scheutje olijfolie. Breng op smaak met peper. Verkruimel de feta over de spinazie en voeg de stukjes zongedroogde tomaat toe. Roer het mengsel goed door elkaar.

Haal de portobello's uit de oven en vul ze met het spinaziemengsel. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitjes.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...