zondag 26 mei 2013

Italiaans stoofpotje


Het mag dan bijna zomer zijn, veel merken we er nog niet van. Dus ook de zomerse salades staan nog niet vaak op het menu. Een lekker stoofpotje, daar heb ik met dit belabberde weer meer zin in!
Dit Italiaanse stoofpotje, gebaseerd op een recept van Yvette van Boven, is heerlijk en lekker simpel. Het heeft alleen de tijd nodig om lekker te stoven, de kippendijen worden heerlijk mals. Het vlees van kippendijen heeft sowieso meer smaak en is sappiger dan kipfilet, dit zou te droog worden.
Heb je een keer meer tijd, bijvoorbeeld op zondagmiddag, maak dan zeker een keer dit lekkere stoofpotje!

Italiaans stoofpotje
voor vier personen

6 kippendijen
2 blikken gepelde tomaten
1 aubergine, in blokjes
300 gr verse wilde spinazie
4 stengels bleekselderij, in stukjes
250 gr kastanje champignons, schoongemaakt en gehalveerd
scheutje rode wijn (eventueel)
3 tenen knoflook, fijngehakt
1 rode peper, fijngehakt
1 ui, gesnipperd
1 eetlepel gedroogde oregano
olijfolie
peper
zeezout

Verhit de olijfolie in een grote (stoof)pan en smoor hierin de ui. Zodra de ui glazig is voeg je de knoflook en rode peper toe en fruit dit dan kort aan.

Bestrooi de kippendijen met peper en zeezout en leg ze in de pan, bak ze rondom mooi bruin.

Voeg de blikken gepelde tomaten toe, samen met de spinazie, aubergine, kastanje champignons, bleekselderij en oregano.

Breng alles aan de kook en laat voor 45 minuten op laag vuur stoven. Voeg naar smaak peper en zout toe.

Besprenkel met olijfolie en bestrooi eventueel met parmezaanse kaas. Lekker met rijst, aardappelpuree of een snee meergranen zuurdesembrood.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...