vrijdag 3 mei 2013

Kruidenomelet met groene asperges en feta

Niets fijner dan in het weekend lekker in de relax modus te lunchen. Rustig de dag beginnen, boodschapjes verzamelen op de markt, kokkerellen en genieten maar! Dit simpele recept kost je weinig moeite, maar de combinatie van smaken zorgt voor een verrassend gerechtje. 
Wist je dat groene asperges meer vitamines bevatten dan de witte exemplaren? Dit komt doordat de groene asperges langer aan de wortel van de plant blijven en bovengronds groeien. Je hoeft ze ook niet te schillen, dus ze zijn veel makkelijker om mee te werken. Ideaal dus voor een snelle en heerlijke lunch in het weekend!

Kruidenomelet met groene asperges en feta
voor twee personen

bosje groene asperges
75 gr feta
handje verse groene kruiden zoals platte peterselie, bieslook, basilicum
4 eieren
4 eetlepels melk

boter
peper

Snijd ongeveer 2-3 cm van de onderkant van de asperges. Kook ze, in ruim en gezouten water, in ongeveer 8 minuten gaar, zorg dat ze nog wel een bite hebben.

Was de kruiden en hak ze fijn. Kluts de eieren met de melk en kruiden in een kom en breng op smaak met peper. Verhit een koekenpan met antiaanbaklaag en smelt er de boter in. Schenk de helft van het eimengsel in de pan en zet het vuur laag. Draai het ei voorzichtig rond in de pan en houd de pan in beweging. Zodra de onderkant van de omelet gestold is en de bovenkant net droog is draai je de omelet om, bak de andere kant nog een half minuutje. Herhaal dit voor de tweede omelet.

Schuif de omelet op een bord, leg er de asperges op en verbrokkel de feta erover.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...