vrijdag 17 mei 2013

Zalm met tomaatjes, citroen en amandelen


Het is weer tijd voor een heerlijk puur gerechtje. Simpel en snel te bereiden, maar een paar ingrediënten en geweldige smaken! Geïnspireerd op een recept uit Foodies magazine, probeer dit lekkere gezonde recept snel zelf!
De tomaatjes in dit gerecht worden heerlijke zoet door het garen in de oven. En wist je dat tomaten erg gezond zijn, vooral als je ze warm eet? Dit komt door de antioxidant lypoceen, als deze verhit wordt, wordt dit omgezet in een vorm die door het lichaam beter kan worden opgenomen. Lypoceen zorgt ook voor de mooie rode kleur, hoe roder de tomaat hoe gezonder, omdat er dan meer lypoceen in zit. Daarnaast bevatten tomaten veel andere vitamines en mineralen zoals bijvoorbeeld vitamine C, A, kalium en magnesium. Samen met de goede vetten uit de zalm is dit dus weer een gezond en vooral heerlijk gerechtje!

Zalm met tomaatjes, citroen en amandelen
voor twee personen

300 gr zalmfilet
250 gr tomaatjes aan de tak 
75 gr amandelen met vlies
2 tenen knoflook
1 citroen
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200 °C.

Was de tomaatjes en de citroen goed. Doe de tomaatjes in een ovenschaal. Snijd de citroen in dunne plakjes en leg deze op de tomaatjes. Snijd de knoflook in plakjes en hak de amandelen grof, leg dit erbij in de ovenschaal. 

Besprenkel het geheel met wat olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Zet dit voor 25 minuten in de voorverwarmde oven.

Dep de zalm eventueel droog en bestrooi met zout en peper. Leg de zalm de laatste 10 minuten oventijd bij de tomaatjes in de ovenschaal.

Geniet van dit heerlijke en pure gerecht!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...