donderdag 23 mei 2013

Quinoa met radijs, druiven & noten


Dit heerlijke recept (iets aangepast) komt uit de Allerhande van mei, deze staat boordevol heerlijke vegetarische recepten! Toen ik de Allerhande voor het eerst doorbladerde werd ik helemaal happy en ik wilde alles maken. 
Deze vis- een vleesloze Allerhande past goed bij de tijdgeest; we willen allemaal gezonder eten, maar het moet wel simpel blijven. En de tijd van elke dag een stukje vlees op het bord is ook voorbij. In dit recept mis je ook helemaal geen vlees of vis, hij is namelijk goed gevuld met heerlijke ingrediënten!

Quinoa met radijs, druiven & noten
voor twee personen

140 gr quinoa
150 gr rode druiven, zonder pit
100 gr doperwten
150 gr tuinbonen
50 gr amandelen, met vlies
100 gr gorgonzola
half bosje radijsjes
handje platte peterselie
1 citroen
2 eetlepel extra vergine olijfolie
1 eetlepel honing
1 eetlepel witte wijnazijn
peper

Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op de verpakking. 

Ondertussen kook je ook de doperwten en tuinboontjes gaar. Snijd de radijsjes in plakjes en de druiven door midden. Hak de peterselie fijn. Doe alles in een mooie, grote kom.

Rasp de schil van de citroen en pers het sap eruit. Maak de dressing door het rasp en de sap met de olie, honing en azijn te mengen. Voeg naar smaak peper toe.

Voeg de quinoa en de dressing toe aan de groenten en schep alles goed door elkaar. Verbrokkel de gorgonzola en verdeel samen met de amandelen over de quinoa.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...