donderdag 1 augustus 2013

Club sandwichIn het weekend kan ik er erg van genieten om uitgebreid te lunchen. Soms lekker in de stad na een rondje shoppen of op de markt rondgestruind te hebben, maar zeker ook lekker thuis. Ik vind het dan leuk om nieuwe dingen uit te proberen maar de klassiekers komen ook zeker voorbij. Zoals bijvoorbeeld deze heerlijke club sandwich!
Er bestaan veel variaties op de club sandwich, maar deze met gerookte kip, spek, (geiten)kaas en avocado is toch wel mijn favoriet. De avocado is verwerkt in een romig smeersel met zongedroogde tomaatjes en yoghurt. Geen vette klodders mayonaise dus maar een heel licht en smaakvol mengsel dat alle smaken in deze sandwich met elkaar verbind. Geniet van het aankomende weekend en maak deze heerlijke club sandwich!

Club sandwich
voor 1 persoon

3 boterhammen
30 gr gerookte kip
30 gr geitenkaas (of een plakje gewone kaas naar keuze)
2 plakjes bacon/ontbijtspek/pancetta
klein stukje komkommer
een halve avocado
5 zongedroogde tomaatjes
eetlepel volle yoghurt
1 eetlepel citroensap
zeezout
peper

Rooster de boterhammen in een broodrooster of grillpan.

Doe de zongedroogde tomaatjes samen met de halve avocado, citroensap en yoghurt in een keukenmachine en maal tot een romig smeersel. Breng op smaak met peper en zout.

Bak de bacon uit in de droge grillpan.

Besmeer een boterham met het avocado mengsel, verbrokkel hierover de geitenkaas en leg de plakjes bacon erop. 

Leg hier een boterham op en besmeer deze ook weer met het avocadomengsel. Snijd de gerookte kip en komkommer in plakjes en leg deze op het avocadomengsel.

Besmeer ook de laatste boterham met het avocadomengsel en maak hiermee de sandwich compleet. Snijd de club sandwich diagonaal door.

Enjoy!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...