woensdag 14 augustus 2013

Salade van vijgen en tomaten met hazelnotenDit recept komt uit het boek ''Basmilla arabia'' van Nadia Zerouali en Merijn Tol, misschien ken je deze vrolijke dames wel van 24kitchen. In het boek vind je niet alleen prachtige foto's van de heerlijke gerechten maar ook van de landen/regio's waar de inspiratie vandaan komt; 
Palestina, Israël, Turkije, Sardinië, Catalonië, Libië en Algerije. 
Deze heerlijke salade komt uit de Spaanse regio Catalonië, waar de meeste mensen zelf een vruchtbare moestuin hebben vol heerlijke groenten. Meer dan goede producten heb je ook niet nodig voor deze heerlijke salade met pure smaken! Eventueel kun je nog wat verbrokkelde feta of blauwe kaas over de salade strooien.

Salade van vijgen en tomaten met hazelnoten
voor twee personen

8 kleine verse vijgen
3 grote rijpe tomaten
75 gr hazelnoten
flinke hand vol verse basilicum blaadjes
sap van een halve citroen
olijfolie
zeezout
peper

Snijd de topjes van de vijgen en snijd ze daarna in vier partjes. Haal het kroontje uit de tomaat en snijd deze ook in smalle partjes.

Verwarm een laag olijfolie in een koekenpan en frituur hierin de hazelnoten. Dit duurt ongeveer 2 tot 3 minuten, let op dat de hazelnoten niet verbranden! Schep de hazelnoten uit de olie en laat de olie goed afkoelen.

Voeg aan de afgekoelde olie in de pan het citroensap toe en breng op smaak met zout en peper.

Doe de vijgen en tomaten in een schaal en voeg scheurde blaadjes basilicum toe. Besprenkel met de olie, bestrooi met de hazelnoten en meng de salade door elkaar.

Ga jij deze heerlijke salade uitproberen?1 opmerking:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...