donderdag 8 augustus 2013

Chocolate chip semifreddo


Voor een etentje tijdens de warme dagen van afgelopen tijd wilde ik als toetje ijs maken. Ik heb een ijsmachine in huis maar de keer dat ik deze uitprobeerde was geen succes. Deze semifreddo is zo makkelijk, zo kan iedereen ijs maken! Semifreddo is de Italiaanse naam voor wat ook wel ′parfait′ wordt genoemd: lichtbevroren roomijs. Ook fijn is dat je hem een dag ervoor al kunt voorbereiden, geen stress dus over het toetje op de dag van het etentje! Serveer er nog wat lekker fruit bij en je hebt een heerlijk, verrassend toetje.

Chocolate chip semifreddo

200 gr chocolate chip cookies
3 theelepels vanille aroma
4 verse eieren
500 ml slagroom
100 gr suiker
flinke hand aardbeien 
flinke hand blauwe bessen
paar blaadjes verse munt

Hak de chocolate chip cookies fijn.

Splits de eieren en klopt de eiwit met een handmixer stijf. Klop ook de slagroom stijf en bewaar beide kommen in de koelkast.

Meng de eidooiers met de handmixer met het suiker en de vanille aroma tot een romige crème. Meng de koekjes erdoor en spatel vervolgens de slagroom erdoor. Als laatste spatel je de eiwit door het mengsel.

Bekleed een cakeblik met bakpapier. Giet het mengsel in het cakeblik en strijk de bovenkant glad. Dek af met aluminium folie en zet voor minimaal 5 uur in de diepvries.

Haal de semifreddo een kwartiertje voor gebruik uit de vriezer en snijd in mooie plakken. Serveer met wat blauwe bessen, schijfjes aardbei en reepjes verse munt.

Geniet!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...