zaterdag 10 augustus 2013

In chocolade gedipte aardbeien

Ik vind het niet alleen leuk om andere foodblogs in de gaten te houden, ook bekijk ik regelmatig fashion- en lifestyleblogs. Zo ook de blog ''Kittehscupcakes'' van de zusjes Tara en Larissa. Op deze blog kwam ik het idee tegen voor deze heerlijke in chocolade gedipte aardbeien. Ik ging dezelfde dag nog aan de slag, want soms moet je gewoon even lekker zondigen!
Het maken van deze chocolade aardbeien is een leuk klusje, gezellig om samen te doen, niet moeilijk en daarna heb je een heerlijke hapje. Leuk als dessert, perfect met een glaasje rose prosecco (zoals wij deden), gezellig bij de high tea of.. je kunt zelf vast nog meerdere momenten verzinnen, want zeg nou eerlijk ze zien er toch uit om op te (vr)eten?!

In chocolade gedipte aardbeien

500 gr aardbeien
kleine reep pure, melk en/of witte chocolade (of bruine en/of witte choco dip)
gemalen kokos
pistachenootjes, fijngehakt
(evt. andere toppings zoals discodip, kaneelsuiker, fijngehakte m&m's, ...)

Was de aardbeien voorzichtig.

Smelt de chocolade repen au bain-marie en giet over in bakjes zodat je kunt dippen. Gebruik je choco dip verwarm deze dan in de magnetron of in een pan met heet water.

Dip de aardbei eerst in de donkere chocolade, eventueel kun je een lange satéprikker in het kroontje prikken om de aardbei makkelijker vast te houden. Houd de aardbei boven een leeg schaaltje, roer met een gebaksvorkje in de witte chocolade en besprenkel deze tweede laag chocolade over de aardbei. Hierna kun je er een topping overheen strooien zoals gemalen kokos of fijngehakte pistachenootjes.

Leg de aardbeien op een bord met bakpapier en laat ze liggen tot de chocolade uitgehard is.

Laat je creativiteit de vrije loop en bedenk allerlei variaties, zie de foto's voor wat ideetjes. Eventueel kun je ook ander fruit gebruiken. 

Presenteer de in chocolade gedipte aardbeien op een mooi bord of etagère.

Geniet ervan!

Heb jij nog ideeën voor andere variaties en/of lekkere toppings? Laat een berichtje achter!

2 opmerkingen:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...