vrijdag 5 juli 2013

Courgettepannenkoekjes met basilicum


Deze heerlijke pannenkoekjes zijn een variatie op een recept van Amber Albarda. Met deze pannenkoekjes begin je de dag niet alleen lekker en goed, je voegt ook meteen meer groenten toe aan je voedingspatroon. Courgettes werken alkalisch (verhelpt verzuring) en bevatten veel kalium (goed voor hart en bloedvaten), vitamine A en antioxidanten. Deze laatste zijn een belangrijk wapen om vrije radicalen te bestrijden. 
Basilicum bevat ontstekingsremmende stoffen en gaat ook schadelijke bacteriĆ«n te lijf, basilicum versterkt dus het immuunsysteem. 
Veel goede redenen dus om deze pannenkoekjes eens te maken voor het ontbijt, je zult er geen spijt van krijgen, ze zijn namelijk ook nog eens heel lekker!

Courgettepannenkoekjes met basilicum
voor ongeveer 16 stuks

80 ml melk naar keuze, bijv. geitenmelk of amandelmelk 
250 gr rauwe courgette, grof gesneden
handje verse basilicum
3 eieren
3 eetlepels ahornsiroop
180 gr boekweitbloem
3 theelepels bakpoeder
olijfolie
zeezout

Pureer de melk, de courgette, eieren, ahornsiroop, basilicum en een snufje zout met een staafmixer of in de blender. Voeg de bloem en bakpoeder toe en meng alles door elkaar.

Verwarm een beetje olijfolie in een koekenpan en schep een ruime eetlepel beslag in de pan per pannenkoekje. Bak de pannenkoekjes aan beide kanten ongeveer 2 minuten. 

Serveer met een beetje ahornsiroop.

Een heerlijk en goed begin van de dag!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...