maandag 7 september 2015

Gevulde Italiaanse pannenkoekjes

Dit is echt z'n lekker recept voor als je een keer zin hebt in iets anders. Eigenlijk is het een soort cannelloni maar dan met pannenkoekjes in plaats van pasta. De pannenkoeken worden gevuld met een lekker mengsel van spinazie en ricotta. Je kunt zelf bepalen hoe snel je dit recept maakt; heb je haast dan kies je voor kant en klare pannenkoekjes, heb je meer tijd dan kun je ze lekker zelf bakken.

Ik heb voor dit recept pastasaus gebruikt van Albert Heijn, je weet wel, die in z'n kartonnetje. Maar je kunt ook zelf pastasaus maken, dit is helemaal niet moeilijk. Eerder plaatste ik dit heerlijke recept; Zelfgemaakte tomatensaus.


Gevulde Italiaanse pannenkoekjes
voor 3 personen


6 pannenkoeken (kant en klaar of zelfgemaakt)
390 gr pasta saus met basilicum (AH)
250 gr spinazie
250 gr ricotta
50 gr Parmezaanse kaas 
1 ui
1 teen knoflook
olijfolie
zeezout
peper


Verwarm de oven voor op 200 graden.

Pel en snipper de ui en knoflook. Fruit de ui aan in een beetje olijfolie. Voeg de spinazie en knoflook toe en laat de spinazie slinken. Laat dit wat afkoelen.

Meng in een schaal de ricotta, de helft van de Parmezaanse kaas en de spinazie. Breng het mengsel op smaak met zout en peper.

Verdeel 1/3 van de pastasaus op de bodem van een ovenschaal. Verdeel het spinazie ricotta mengsel over de pannenkoekjes en rol ze op. Leg de opgerolde pannenkoeken in de ovenschaal en schenk hier de rest van de saus over. Bestrooi met de overgebleven Parmezaanse kaas.

Bak de ovenschotel in z'n 30 minuten in de voorverwarmde oven.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...