zondag 13 september 2015

Snelle labne met granaatappelpitjes

Labne wordt veel gegeten in het Midden-Oosten en is een hartige yoghurt dip. Door de yoghurt uit te laten lekken ontstaat er een soort romige yoghurtkaas. Ik koos ervoor om een snelle variant te maken en gebruikte dikke Turkse yoghurt zonder deze uit te laten lekken. Hierdoor is de labne wat frisser van smaak. Ga je wel voor de echte labne? Meng de yoghurt dan met een snuf zeezout en laat het mengsel minimaal 4 uur uitlekken in een theedoek.

Ik heb deze snelle labne op smaak gebracht met za'atar, een kruidenmengsel uit het Midden-Oosten. Za'atar is tevens de naam van een soort wilde oregano, deze heeft de smaak van tijm en oregano. De za'atar wordt gedroogd en vervolgens fijngemalen. Daarna wordt het kruid gemengd met sumak, dit zijn gedroogde zure besjes, en sesamzaad. De zoetzure smaakexplosie van de granaatappelpitjes maken dit heerlijke recept compleet. Heerlijk met flatbread of Turks brood, bij falafel of met groente.Snelle labne met granaatappelpitjes
voor 1 bakje

250 gr Turkse yoghurt
50 gr granaatappelpitjes
2 eetlepels za'atar
1 teen knoflook
citroensap
scheut goede olijfolie
snuf grof zeezout

Doe de yoghurt in een mooi schaaltje. Pers er een teen knoflook boven en voeg 1 eetlepel za'atar, citroensap naar smaak en een snuf zeezout toe. Meng alles door elkaar. 

Vorm met de achterkant van een lepel een soort draaikolk patroon in de labne. Besprenkel met de olijfolie en de overige za'atar. Bestrooi met de granaatappelpitjes.


Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...