zondag 6 september 2015

Smoothie bowl

Het is al een tijdje een grote hype; de smoothie bowl. Op Instagram zie je de mooiste en kleurrijkste foto's van smoothie bowls voorbij komen. Het is gewoon een smoothie, maar nu drink je hem niet snel snel op maar eet je hem uit een schaaltje. Doordat je de tijd neemt om je bowl rustig op te eten eet je bewuster en ben je ook sneller verzadigd. 

Extra fijn aan deze smoothie bowl zijn de toppings; de smoothie maak je namelijk af met lekkere extra ingredienten. Denk aan kokosrasp, granola maar bijvoorbeeld ook granaatappelpitjes, chiazaad, noten, gedroogd fruit enz. Laat je dagelijkse bakje yoghurt dus een keer staan, laat je creativiteit de vrije loop, en maak een smoothie bowl voor het ontbijt!


Voor mijn smoothie gebruikte ik een bevroren banaan. Het makkelijkste is om de banaan te pellen, in stukjes te snijden en vervolgens in te vriezen in een boterhamzakje. Het is ideaal om hele rijpe bananen in te vriezer voor je smoothie, zo hoef je niets weg te gooien!


Smoothie bowl
voor 1 persoon

voor de smoothie;
100 ml kokosmelk
1 bevroren banaan
1/2 kiwi
60 gr bramen
Om het af te maken; 
extra's zoals (nog meer) fruit, muesli/granola, kokosrasp, moerbeien,...


Doe alle ingredienten voor de smoothie in de blender. Doe eerst de kokosmelk in de blender zodat hij niet blokkeert als je het fruit mixt.

Laat de blender een minuutje draaien zodat alles goed gemixt is. Doe de smoothie in een schaaltje en voeg de overige ingredienten toe.Enjoy!


LIKE Mijn Kookavonturen op Facebook en blijf op de hoogte van nieuwe recepten!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...