zondag 29 december 2013

Pigs in blankets


In Brabant zijn wij wel bekend met worstenbroodjes, maar dit is de Amerikaanse variant; Pigs in blankets. Een heerlijk hartig borrelhapje met knakworstjes en bladerdeeg dat iedereen lekker zal vinden. Het is ook nog eens heel snel en makkelijk om te maken. Een ideaal hapje dus voor Oud en Nieuw, een verjaardag of gewoon zomaar bij de weekend borrel!


Pigs in blankets
voor 20 hapjes

1 blikje knakworstjes, 10 stuks
5 velletjes bladerdeeg
1 ei
2 eetlepels mayonaise
halve eetlepel mosterd

Verwarm de oven voor op 220°C.

Halveer de knakworstjes zodat je 20 worstjes hebt. Snijd de vellen bladerdeeg in 4 delen. Wikkel een worstje in het stukje bladerdeeg. Zorg dat de naad goed dicht zit en leg de hapjes met de naad naar beneden op een met bakpapier beklede bakplaat.

Klop het ei los en bestrijk hiermee de hapjes.

Bak de Pigs in blankets in ongeveer 15 minuten in de oven tot het deeg gaar is.

Meng ondertussen de mayonaise met de mosterd tot een lekkere dipsaus.

Leg de hapjes op een groot bord en zet een schaaltje met de dipsaus in het midden.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...