donderdag 12 december 2013

Pasta met garnalen, kerstomaatjes en basilicum


December is een drukke maand, tijd dus voor een makkelijk recept! Dit is Jamie Oliver's favoriete pastagerecht en ik snap wel waarom. De pasta zit bommetje vol smaak en staat verschrikkelijk snel op tafel. Daar komt bij dat het ingrediëntenlijstje lekker kort is, alleen maar heerlijke en pure smaken!
De basilicum in dit gerecht ziet er niet alleen mooi uit, basilicum is ook heel gezond! Het bevat namelijk ontstekingsremmende stoffen en gaat schadelijke bacteriën te lijf, waardoor het ons immuunsysteem versterkt. In traditionele geneeswijzen wordt basilicum onder andere gebruikt voor de behandeling van verkoudheid, koorts, reuma en misselijkheid. Geen slecht plan dus zo'n plantje in je keuken!


Pasta met garnalen, kerstomaatjes en basilicum
voor 2 personen

150 gr pasta
150 gr kerstomaatjes
200 gr grote garnalen
stukje rode chilipeper
1 flinke teen knoflook
handje verse basilicum
olijfolie
zeezout
peper

Kook de pasta volgens de instructies op de verpakking.

Hak de knoflook en chilipeper fijn en halveer de kerstomaatjes. Verwarm een scheutje olijfolie in een pan en bak hierin de knoflook, chilipeper en garnalen voor ongeveer twee minuten. Voeg de halve tomaatjes toe en verwarm nog eens 3 tot 5 minuten. Haal de pan van het vuur en breng op smaak met zout en peper en besprenkel met olijfolie.

Giet de pasta af, maar houd een kopje kookvocht achter.

Voeg de pasta toe aan de garnalen en tomaatjes en meng alles goed door elkaar. Eventueel kun je nog wat kookvocht toevoegen zodat je meer ''saus'' krijgt.

Bestrooi de pasta met blaadjes verse basilicum en besprenkel met olijfolie.


Smakelijk!
Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...