dinsdag 10 december 2013

Pure chocolademousseNa een heerlijk voorgerecht en hoofdgerecht voor je kerstdiner is het nu tijd voor een lekker toetje! En wel de favoriet van vele; chocolademousse! Het kerstmenu was verder gezond dus mag je nu best even uitpakken, het is tenslotte feest! Dit recept van 24Kitchen is super makkelijk en kan niet mislukken. Ga voor chocolade met minstens 70% cacao, zo krijg je een heerlijk pure en intense chocolademousse. 
Maak het extra feestelijk en een echt kerstdessert door de mousse te garneren met rode bessen. Ik heb deze chocolademousse nu al twee keer gemaakt ter afsluiting van een etentje en iedereen vindt hem heerlijk, je zult zeker complimenten krijgen. Een perfecte afsluiting van je kerstdiner!


Pure chocolademousse
voor 4 personen

180 gr pure chocolade, 70% cacao (en wat extra ter garnering)
75 gr rode bessen (of ander fruit)
110 ml melk
2 eidooiers
30 gr suiker
375 ml slagroom

Hak de chocolade fijn en breng ondertussen in een pannetje de melk aan de kook.

Klop in een kom de eidooiers met de suiker schuimig. Voeg de hete melk al roerend toe aan het dooiermengsel. Doe het mengsel weer terug in de pan en laat het op laag vuur al roerend binden.

Neem de pan van het vuur en roer de gehakte chocolade erdoor. Laat dit even afkoelen.

Klop de slagroom lobbig en spatel het voorzichtig door de afgekoelde chocoladecreme. Zet de mousse voor minstens 1 uur in de koelkast.

Maak met twee lepels quennelles van de chocolademousse. Rasp er wat chocolade over en leg er een takje rode besjes op.

Geniet ervan!
Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...