vrijdag 6 december 2013

Rucolasalade met gamba's en sinaasappel


Sinterklaas is uitgezwaaid, tijd om ons voor te bereiden op de kerst! Ga jij dit jaar lekker koken voor familie of vrienden? Voor het kerstdiner willen we natuurlijk recepten met net iets extra's, iets feestelijks. Maar graag ook niet al te moeilijk zodat we niet heel de dag in de keuken staan en de gezelligheid missen. Het recept voor deze Rucolasalade met gamba's en sinaasappel is heel makkelijk. De salade heeft heerlijke en bijzondere smaakcombinaties; heerlijk gekruide gamba's, met zoute spekjes en zoete sinaasappel. 
Je kunt al wat voorbereidingen treffen voordat je visite komt, zo heb je er weinig werk meer aan als je gasten er zijn. De gamba's marineer je van te voren al en je kunt de sinaasappelpartjes al voorbereiden. Je hoeft alleen nog maar de spekreepjes en gamba's in dezelfde pan te bakken en de borden op te maken. Een heerlijk voorgerechtje voor de feestdagen!


Rucolasalade met gamba's en sinaasappel
voorgerecht voor 4 persoon

300 gr gamba's, eventueel ontdooid
100 gr ontbijtspek, reepjes
125 gr rucola of rucola melange
stukje gemberwortel ongeveer 2cm, geraspt
1 rode Spaanse peper
1 theelepel korianderpoeder
1 theelepel kerrie
sap van 1 citroen
3 sinaasappel
bosje verse bieslook
olijfolie

Verwijder de zaadjes uit de rode peper en hak fijn. Meng de rode peper met de geraspte gember, het korianderpoeder, de kerrie en het citroensap. Schep de gamba's erdoor en zet dit afgedekt voor minstens 30 minuten in de koelkast.

Schil de sinaasappels tot op het vruchtvlees en snijd de partjes los tussen de vliesjes. Vang het sap op.

Knip of snijd de bieslook in stukjes voor ongeveer 1 cm.

Verhit olijfolie in een koekenpan en bak de reepjes spek op hoog vuur krokant. Voeg de garnalen, marinade en het opgevangen sinaasappelsap toe en bak dit voor ongeveer 2 minuten mee.

Verdeel de rucola over de borden en schep er de warme garnalen op. Garneer met de sinaasappelpartjes, bestrooi met bieslook en besprenkel de salade met wat olijfolie.

Fijne feestdagen, geniet ervan!



Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...