vrijdag 20 december 2013

Vijgencarpaccio met geitenkaas


Weer een heerlijke puur gerechtje; Vijgencarpaccio met geitenkaas. De tijd dat carpaccio alleen van ossenhaas gemaakt werd is allang voorbij! Zo maakte ik deze zomer bijvoorbeeld al een carpaccio van courgette. Ook deze carpaccio is weer een heerlijke vegetarisch vervanger van het klassieke voorgerecht. 
Ga voor dit gerechtje opzoek naar blauw paarse vijgen die goed rijp zijn. Ze zijn niet lang houdbaar, je kunt ze het beste dezelfde dag nog eten. Vijgen zijn echte vitaminebommetjes en rijk aan mineralen en vezels. Door de vele vezels werken ze goed voor de spijsvertering en zorgen ze ervoor dat suikers gelijkmatig door het lichaam worden opgenomen. Daardoor ontstaan er geen grote pieken en dalen in de bloedsuikerspiegel. Ook de kalium die in vijgen zit helpt het bloedsuikerniveau controleren. Daarnaast bevatten vijgen omega 3 en omega 6 vetzuren, hierdoor zijn ze goed ter voorkoming van hart- en vaatziekte. Niet alleen een heerlijk voorgerechtje dus maar ook heel gezond!


Vijgencarpaccio met geitenkaas
voorgerechtje voor twee personen

6 tot 8 vijgen
100 gr zachte geitenkaas
handje verse basilicumblaadjes
klein handje pijnboompitten
olijfolie
peper

Rooster de pijnboompitten in een droge pan.

Snijd de vijgen in dunne plakjes en verdeel ze over twee borden. Verbrokkel de geitenkaas en verdeel over de vijgen. Bestrooi met de geroosterde pijnboompitten en peper. Besprenkel de carpaccio met olijfolie en verdeel de verse blaadjes basilicum erover.

Smakelijk!


Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...