zondag 8 december 2013

Scholrolletjes


Eerder deelde ik deze heerlijke rucolasalade met gamba's en sinaasappel al met jullie. Een heerlijk voorgerechtje voor de feestdagen. Deze scholrolletjes zijn het perfecte hoofdgerecht om daarna te serveren. Het is wederom een makkelijk recept en je kunt weer veel voorbereiden, zodat je tijdens het diner geen gezelligheid mist. De rolletjes kun je al maken en in de koelkast bewaren totdat je ze in de oven bereid. Het sausje kun je ook al voorbereiden en hoef je daarna alleen nog maar licht op te warmen. 
Het is echt een heerlijk gerecht deze scholrolletjes, gebaseerd op een recept van Pascale Naessens. De vis wordt extra speciaal door een heerlijk sausje dat je echt geproefd moet hebben. De ingrediënten zijn simpel, puur en de smaak is geweldig! Serveer bij dit gerecht eventueel krieltjes uit de oven met wasabimayonaise. Succes verzekerd!


Scholrolletjes
4 personen

4 scholfilets

5 vellen nori
6 tomaten
3 bosuitjes
wasabi, naar smaak
sojasaus
witte wijnazijn
olijfolie


Verwarm de oven voor op 180 °C.

Vet een ovenschaal ligt in met wat olijfolie. Snijd de scholfilets doormidden, besprenkel met een beetje olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Rol de halve scholfilets op en zet ze rechtop in de ovenschaal. Plaats de schaal voor 20 minuten in de voorverwarmde oven.

Ontvel de tomaten door deze aan de onderkant kruislings in te snijden. Dompel de tomaten onder in kokend water, zodra het vel om krult kun je de tomaten uit het water halen. Dompel de tomaten nu meteen onder in koud water. Verwijder vervolgens de zaadlijsten van de tomaten en snijd het vruchtvlees in kleine blokjes. 

Knip de norivellen met een schaar in ongeveer even grote stukjes als de tomatenblokjes. Snijd fijne ringen van de bosui. Doe de bosui samen met de blokjes tomaat en de stukjes nori in een pannetje. Giet er een scheutje olijfolie, witte wijnazijn en sojasaus bij. Voeg wat wasabi toe naar smaak. Doe dit beetje bij beetje en proef ondertussen zodat het niet te heet wordt. Voeg zout en peper toe. Verwarm het sausje lichtjes op, de tomatenblokjes mogen niet uit elkaar vallen.

Verdeel de scholrolletjes over de borden en schep er wat van het sausje over.

Fijne feestdagen, geniet ervan!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...