maandag 16 december 2013

Tomatentorentjes met balsamicocreme


Dit heerlijke voorgerechtje komt uit het decembernummer van Foodies magazine, als onderdeel van een mix and match kerstdiner. Ik kan deze tomatentorentjes zeker aanraden als voorgerechtje tijdens je kerstdiner, maar zeker ook daarna. Het is een simpel gerechtje maar de smaken zijn zo puur en heerlijk! Kies voor dit gerechtje wel de beste producten. Zo kun je het beste kiezen voor de oorspronkelijke mozzarella; buffelmozzarella. Deze is gemaakt van melk van de waterbuffel en is heerlijk romig. In de supermarkt vind je veelal mozzarella gemaakt van koemelk, deze is wat geliger van kleur. Beide varianten worden wel op dezelfde manier gemaakt, maar hebben wel een verschillende smaak en structuur. 
Ga jij deze heerlijke Tomatentorentjes met balsamicocreme uitproberen?


Tomatentorentjes met balsamicocreme
voorgerechtje voor 4 personen

500 gr kerstomaatjes
125 gr buffelmozzarella
handje verse basilicumblaadjes
7 eetlepels suiker
150 ml balsamicoazijn
olijfolie
zeezout
peper

Karamelliseer de suiker goudbruin op laag vuur in een pannetje met een dikke bodem. Blus af met de balsamicoazijn. Breng dit mengsel aan de kook en roer voor ongeveer 2 tot 3 minuten tot de suiker is opgelost. Breng op smaak met zout en peper.

Voeg de tomaatjes toe aan de balsamicocreme en breng ze aan de kook voor 4 a 5 minuten tot ze zacht worden. Besprenkel de tomaatjes met een eetlepel olijfolie en neem de pan van het vuur.

Snijd de buffelmozzarella in 8 plakken. Houd wat blaadjes basilicum achter voor de garnering, hak de rest van de basilicumblaadjes grof en meng dit met 2 eetlepels olijfolie. Haal de plakken mozzarella door de olie.

Verdeel 2/3 van de tomaatjes over 4 bordjes en leg hier de plakken mozzarella op. Verdeel de rest van de tomaatjes eroverheen. Bestrooi met zeezout en peper en garneer met een paar blaadjes verse basilicum.

Enjoy!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...