woensdag 1 januari 2014

Courgette knolselderij salade


Om te beginnen wil ik graag iedereen een gelukkig nieuwjaar wensen! Dat 2014 voor iedereen een mooi, gezond en natuurlijk lekker culinair jaar mag worden. Ik hoop dat jullie gezellige feestdagen gehad hebben met veel lekkers. Voor vele is het nu dan ook weer tijd om even te letten op meer beweging en gezonde voeding. Dat gezonde voeding ook hartstikke lekker kan zijn bewijst deze heerlijke courgette knolselderij salade.
Deze winterse salade stond in de Allerhande en was onderdeel van een vegetarisch kerstdiner. Toen ik het recept zag wilde ik het meteen maken, de combinatie van smaken leek me heerlijk. Het zoete van de knolselderij, de frisse munt, het zoute van de kaas en de bite van de noten, dat moet wel lekker zijn! Wie denkt dat salades alleen in de zomer lekker zijn heeft het echt mis. Ik ga deze salade zeker vaker maken!


Courgette knolselderij salade
voor 4 personen

300 gr knolselderij
2 courgettes
40 gr hazelnoten
50 gr parmezaanse kaas, geraspt
een bakje munt, 15 gr, blaadjes in stukken gescheurd
1 citroen
1 teen knoflook, fijngehakt
olijfolie
zeezout
peper

Verwarm de oven voor op 200°C.

Schil de knolselderij, snijd dunne plakken van ongeveer een halve centimeter en snijd hier vervolgens reepjes van. Leg de reepjes in een grote ovenschaal of braadslee, bestrooi met zout en peper en besprenkel met een beetje olijfolie. Rooster de reepjes knolselderij voor 35 minuten in de oven.

Rooster de hazelnoten in een droge pan.

Snijd de courgettes in de lengte in vier parten, verwijder de zaadlijsten en snijd in stukjes van ongeveer een centimeter breed. Verhit wat olie in de pan waarin je de noten geroosterd hebt. Bak de courgette in de pan voor z'n 4 minuten op hoog vuur. Voeg na 2 minuten de fijngehakte knoflook toe. Breng op smaak met zout en peper. Laat de courgette even afkoelen.

Doe de knolselderij en courgette in een mooie kom en voeg de hazelnoten, Parmezaanse kaas en munt toe. Boen de citroen goed schoon en rasp het gele van de schil, meng dit door de salade. Besprenkel de salade met wat citroensap.

Smakelijk!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...